Elin Eriksen - Illustrasjon og grafisk design

om elin

Hei jeg er Elin Eriksen, en illustratør og grafisk designer basert på Nesodden.

Om meg: Jeg har jobbet med visuell kommunikasjon i over femten år i London og Oslo. Jeg har jobbet som designer  i livstil- og interiørmagasiner samt tatt frilansoppdrag fra mange forskjellige kunder. Jeg har tre års erfaring fra administrative stillinger innen vitenskapelig billedbibliotek og forlag, samt ni års erfaring med frilans illustrasjons og portrettoppdrag. 

Jeg har kunstfaglig utdanning på bachelornivå fra Norge, England og Japan.
Jeg er medlem av Grafill - En interesseorganisasjon som representerer profesjonelle utøvere og studenter innen visuell kommunikasjon i Norge.
Ønsker du å lese hva mine kollegaer skriver om meg kan du se på min LinkedIn profil.
Bak kullissene i mitt visuelle univers kan du se på Instagram

Slik jobber jeg: Det er viktig for meg å sette meg ordentlig inn i et oppdrag jeg får, få oversikt over konteksten for deretter kunne levere nøyaktig hva oppdragsgiveren ønsker. Jeg elsker å finne praktiske og kreative løsninger på hvordan jeg kan fremstille informasjon, løse problemer og komme opp med et fint og helstøpt design eller en personlig, skreddersydd illustrasjon. Jeg kan også ta meg av reprografien og sende trykk-klare filer til et trykkeri. Jeg jobber metodisk og overholder frister. For meg er det viktig å kommunisere tydelig, profesjonelt, positivt og personlig.

Dette liker jeg: På stilskalaen heller jeg mot tradisjonsrik og organisk. Rene, men dynamiske komposisjoner og layouter er det jeg trekkes mest mot. Jeg elsker en utfordring og kan tilpasse min stil til mange ulike utrykk. 

Dette inspirerer meg: Jeg henter inspirasjon fra reiser, musikk, klær, interiører, bygninger, kunst, design, ansikter, verden. Hjernen min er nok fininnstilt for å motta mange inntrykk, som jeg deretter liker å gi uttrykk for med forskjellige tilnærmingsmåter og teknikker. Jeg har blitt preget av det kreative mangfoldet i London fra tiden jeg bodde der, har forståelse for og kan referere til mange ulike situasjoner i nye oppdrag. Jeg er spesielt inspirert av natur, og er opptatt av alt som jeg mener kan bidra til å verdsette den, bevare og bruke den på en bærekraftig måte. 

Selskaper jeg har jobbet for:
Nesodden Jazzforening
Eva Lie, tekstilkunstner
Norsk Onitologisk forening, Nesodden lokallag
Hellviktangen Kunstkafeen AS
KHIO Kunsthøyskolen i Oslo
Sparkline
Google
Piriform
Incus Records
Period Living Magazine, Cenatur
Archant Life

Mer... Jeg er og Portrettmaler og kunstner. Se mer på min andre nettside: www.elineriksen.com.
I tillegg spiller jeg musikk i en duo: https://soundcloud.com/invisible-bees